Roberto Martinez vatte deze week met zijn Rode Duivels de laatste rechte lijn richting het WK aan. De Spanjaard wil zich met de nationale ploeg in Rusland opnieuw op de kaart zetten als topcoach, zijn vertrek in mineur bij Everton blijft immers een smet op zijn palmares. De algemene verwachting was dan ook dat hij na het WK zou terugkeren naar de Premier League.

Maar blijkbaar is er één en ander veranderd in de situatie, zo onthulde journalist/commentator Peter Vandenbempt maandagavond bij Extra Time. “Ik denk dat Michel Preud’homme bondscoach wil worden, dat is eigenlijk min of meer afgesproken. Martinez heeft altijd gezegd: ‘ik kom voor twee jaar, daarna wil terug naar de Premier League’. Hij werkt hier ook ruim onder zijn prijs, zijn assistenten ook. Maar hij dacht altijd: ‘een goede prestatie op de wereldbeker en dan gaan de deuren open’. Maar die situatie is veranderd hoor ik bij de voetbalbond”, vertelde de radiocommentator.

Zo bevalt het Belgische bondscoachschap Martinez beter dan verwacht en is er nu blijkbaar toch een opening tot een langere samenwerking. “Hij heeft te kennen gegeven dat hij zich hier wel goed voelt bij die nationale ploeg. Zijn vrouw en zijn dochter hebben zich gesetteld en hij wil eventueel wel langer blijven. Maar dat hangt natuurlijk wel af van de prestaties op het WK en als een club uit de Engelse top zes zich meldt, vertrekt hij misschien toch. Dus je kan misschien wel wachten met verlengen tot na het WK, maar ik kan me niet voorstellen dat Preud’homme zelf gaat wachten tot half juli om te weten of hij al dan niet bondscoach zal worden”, besloot Vandenbempt.

Er zullen dus knopen moeten doorgehakt worden in de Houba de Strooperlaan en liefst zo snel mogelijk. Maar laat dat nu net niet de sterkste kant van de KBVB zijn …


Bron: Voetbalnieuws.be

Reageer op dit artikel

avatar

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord met het privacybeleid van WK 2018 te raadplegen via de link hierboven). *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Inschrijven  
Abonneren op