door vtvn, bla

De voorbereiding van de Rode Duivels op het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland begint stilaan vorm te krijgen. De eerste oefeninterland van 2018 ligt namelijk vast. In maart oefenen de Belgen in Brussel tegen WK-ganger Saoedi-Arabië.

De precieze datum van de wedstrijd is voorlopig nog niet geweten maar ze zou plaatsvinden in de tweede helft van maart. Voor de voetbalbond is het vooral financieel een interessante operatie, want het duel zou naar verluidt 1 miljoen euro opleveren. Eerder werd een lucratieve reis naar Azië afgeblazen uit vrees dat te veel internationals hun kat zouden sturen.

Het is de derde keer dat de Rode Duivels tegen de groene armada spelen. In 1994 troffen beide landen elkaar op het WK in de Verenigde Staten. De Duivels gingen toen roemloos onderuit met 0-1 dankzij een doelpunt van Saeed El Oweiran. In 2006 waren de Belgen wel de sterkste. In Sittard werd een oefenwedstrijd toen met 2-1 gewonnen dankzij doelpunten van Tom Caluwé en Anthony Vanden Borre.

Saoedi-Arabië werd op het WK ingedeeld in Groep A met Rusland, Egypte en Uruguay. Het land zette vorige maand bondscoach Edgardo Bauza na slechts één maand aan de deur, nadat de Nederlander Bert van Marwijk Saoedi-Arabië plaatste voor het WK. De Saoedische bond stelde dan Juan Antonio Pizzi aan om de nationale elf te leiden op het WK.


Bron: Het Nieuwsblad

Reageer op dit artikel

avatar

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord met het privacybeleid van WK 2018 te raadplegen via de link hierboven). *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Inschrijven  
Abonneren op