Met inleg of gratis?

Je kan op 2 manieren meespelen: met inleg of gratis. Ben je niet zeker van je zaak, maar vind je het wel leuk om mee te doen? Schrijf je dan gewoon in en geef aan dat je gratis meespeelt. Als je met inleg speelt, moet het inschrijfgeld betaald zijn voor de start van het toernooi.
Op z’n laatst 1 dag voor de start van de eerste wedstrijd en dat is op 14 juni 2018.
Is het geld niet ontvangen, dan speel je gewoon gratis mee. Het inschrijfgeld is 5 euro en kan worden afgegeven bij Ivan Van Hoyweghen of door overschrijving op het rekeningnummer van Persawa: BE67 9790 8404 9087 met als referentie: Je spelersnaam en WK2018.

Let op: pas wanneer het geld is betaald, word je overgezet naar de pool met inleg! Tot die tijd sta je dus in het andere lijstje; ook al heb je aangegeven te willen spelen met inleg.

Bij de inschrijving hoef je alleen een inlognaam waaronder je mee wil spelen, je echte naam  en een geldig e-mailadres op te geven. Via dit adres zullen we je op de hoogte stellen van een eventuele prijs. Zorg er dus voor dat het een geldig adres is.
Bij de registratie kan je tevens aangeven of je gratis dan wel met inleg wil spelen.
Let op: de wedstrijd staat enkel open voor Persawa-leden. Aan de hand van je naam controleren we of je (inwonend) Persawa-lid bent.

Wanneer je je wachtwoord kwijt bent, kan je te allen tijde een nieuw wachtwoord opvragen bij de webmaster, of zelf een nieuw genereren.

Je persoonlijke gegevens worden na afloop van het toernooi vernietigd en worden op geen enkele wijze voor andere doeleinden dan voor deze pool gebruikt en worden ook niet ter beschikking gesteld aan derden (lees meer in ons Privacybeleid).

Je kan zo vaak meespelen als je wil. Om meerdere keren mee te spelen, hoef je je enkel te registreren met een verschillende loginnaam en e-mailadres.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot 1 kwartier voor de start van de wedstrijd. Zo heb je dus de mogelijkheid om tijdens het toernooi je voorspellingen bij te sturen als je merkt dat je sommige teams toch verkeerd had ingeschat, of bijvoorbeeld omdat de gedoodverfde winnaar het ineens zonder hun wereldspits moet doen.
De tijd op de server is bindend. Hierover is geen discussie mogelijk, wees er dus op tijd bij als je je scores nog wil wijzigen.

Zoals je hebt gezien, zijn de wedstrijden in de tweede fase nog niet ingevuld. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. En ook voor deze wedstrijden geldt dat je tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd je score kan bijwerken. Maar als je een grote gok wil wagen, dan mag je ze natuurlijk ook meteen bij de start van het toernooi invoeren. Je kan de standen altijd nog wijzigen.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via de bonusvragen. Dit zijn open vragen die je voor een bepaalde datum moet hebben beantwoord. Bij de vraag staat de datum vermeld en het aantal punten dat je kan verdienen. Bij gokvragen (bv. “in de welke minuut valt het eerste doelpunt?”) krijgt de deelnemer die het dichtst bij het antwoord zit, de punten.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de voorrondes gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd. Voor de finalewedstrijden wordt ook een eventuele verlenging meegenomen.
Doelpunten in een strafschoppenserie worden niet meegenomen bij de bepaling van de puntentelling.
Je krijgt 3 punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspelt dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd.

Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je 7 punten voor juiste uitslag.

Als je het aantal doelpunten van een van beide teams goed hebt, dan krijg je de goalbonus (2 bonus punt) opgeteld bij de punten. Ook wanneer je niet de wedstrijduitslag goed had (bv. wedstrijd eindigt in 1-1 en jij had 0-1 voorspeld, je krijgt dan 2 punten bonus).

De laatste score-optie is de goalverschilbonus: als je de juiste winnaar voorspelt zonder de juiste uitslag te raden, maar wel het doelpuntenverschil correct hebt, dan krijg je 1 punten extra (bv. wedstrijd eindigt in 2-0 en jij had 3-1 voorspeld).

Het maximum aantal punten dat je voor een wedstrijd kunt scoren, is 9. Als je je gouden bal inzet, wordt dit 18 punten.

De Bonusvragen leveren uiteraard ook extra punten op. Hoeveel, dat verschilt per vraag. Bij elke vraag wordt dit aantal weergegeven. 

Toegekende punten in een overzichtelijke tabel:

  punten
juiste toto-uitslag 3
juiste uitslag 7
goalbonus 2
goalverschilbonus 1
bonusvraag per vraag anders

In de rechter zijbalk van het scherm zie je de top 5 van spelers die meespelen met inleg. Als je de complete stand wil zien, of als je wil zien wie er op de eerste plek staat in de gratis pool, moet je naar de menu optie stand gaan en daar de juiste groep kiezen. Als je bent ingelogd, dan wordt standaard de pool waarvoor je je hebt ingeschreven voor je gekozen.

De joker (de ‘Gouden Bal’)

Elke speler krijgt tijdens het toernooi 1 joker. Met deze joker kan je het aantal punten voor een zelfgekozen wedstrijd vermenigvuldigen met 2. Je kan de joker inzetten voor elke wedstrijd die je wil, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score bij te werken. De joker wordt actief als de voorspellingstermijn voor de wedstrijd is verlopen, een geactiveerde joker kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een joker kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

Gelijke stand?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. aantal keren juiste uitslag;
  2. aantal keren juiste toto uitslag;
  3. aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk en eindigen deze spelers bij de winnaars voor de pot, dan beslist een onschuldige kinderhand hoe de pot wordt verdeeld.

Overige zaken

Bij zaken waarin dit reglement niet voorziet, beslist de webmaster, in samenspraak met de voorzitter van Persawa.