Stadions WK 2018 Rusland

Het WK 2018 in Rusland wordt gespeeld in 12 verschillende stadions, verspreid over 11 verschillende speelsteden. Een aantal stadions werd speciaal voor het WK worden gebouwd, terwijl andere gerenoveerd werden.

Omdat de Russische namen internationaal lastig uit te spreken zijn door anderstaligen, werd er gekozen voor Engels-achtige namen voor de stadions.

Officiële namen van de stadions WK 2018

Overzicht van de stadions:

 • Ekaterinburg Arena – Ekaterinburg
 • Fisht Stadium – Sochi
 • Kazan Arena – Kazan
 • Kaliningrad Stadium – Kaliningrad
 • Luzhniki Stadium; Spartak Stadium – Moscow
 • Mordovia Arena – Saransk
 • Nizhny Novgorod Stadium – Nizhny Novgorod
 • Rostov Arena – Rostov-on-Don
 • Samara Arena – Samara
 • Saint Petersburg Stadium – Saint Petersburg
 • Volgograd Arena – Volgograd

Herkomst van de namen van de stadions

Acht van de twaalf voetbalstadions zijn vernoemd naar de plaats waar het stadion staat. De overige vier stadions refereren aan andere lokale culturele of lokale voetbal aspecten.

Zo dankt bijvoorbeeld het iconische Luzhniki stadion, in speelstad Moskou, haar naam aan de wijk waar het stadion zich bevindt. In dit stadion zal de openingswedstrijd tussen Rusland en Saudi-Arabie en de finale van het WK 2018 worden gespeeld.

Het andere stadion in Moskou, het Spartak Stadium, dankt haar naam aan de voetbalclub Spartak Moskou, die haar thuiswedstrijden er speelt.

In Saransk staat de Mordovia Arena. Dit stadion is vernoemd naar de republiek Mordovië, een autonome republiek van Rusland. Saransk is de hoofdstad van Mordovië.

Het stadion in Sochi, bekend van de olympische winterspelen in 2014, heet vanaf nu het Fisht Olympic Stadium. Mount Fisht is een gebergte/bergtop die in de buurt van Sochi, in het westelijke Kaukasas-gebergte.

Meer details over de stadions

 
Wil je meer details kennen over een stadion, klik dan op één van  de links hieronder:
 

 1. Ekaterinburg: Central StadiumEkaterinburg: Central Stadium
  Het stadion van Jekaterinenburg draagt de naam Jekaterinenburg arena. Het stadion biedt plaats aan 35,696 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 4 wedstrijden.

  Lees verder

 2. Kaliningrad: Arena BaltikaKaliningrad: Arena Baltika
  Het stadion van Kaliningrad draagt de naam Kaliningrad stadion. Het stadion biedt plaats aan 35,212 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 4 wedstrijden.

  Lees verder

 3. Kazan: Kazan ArenaKazan: Kazan Arena
  Het stadion van Kazan draagt de naam Kazan arena. Het stadion biedt plaats aan 44,779 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 6 wedstrijden.

  Lees verder

 4. Moskou: Olympic Stadium LuzhnikiMoskou: Olympic Stadium Luzhniki
  Het eerste stadion van Moskou draagt de naam Loezjniki stadion (Olympisch stadion). Het stadion biedt plaats aan 81,006 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 7 wedstrijden.

  Lees verder

 5. Moskou: Otkrytieje ArenaMoskou: Otkrytieje Arena
  Het tweede stadion van Moskou draagt de naam Spartak stadion. Het stadion biedt plaats aan 43,298 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 5 wedstrijden.

  Lees verder

 6. Nizhny Novgorod: Strelka StadiumNizhny Novgorod: Strelka Stadium
  Het stadion van Nizjni Novgorod draagt de naam Nizjni Novgorod stadion. Het stadion biedt plaats aan 45,331 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 6 wedstrijden.

  Lees verder

 7. Rostov-on-Don: Rostov ArenaRostov-on-Don: Rostov Arena
  Het stadion van Rostov aan de Don draagt de naam Rostov arena. Het stadion biedt plaats aan 45,145 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 5 wedstrijden.

  Lees verder

 8. Samara: Cosmos ArenaSamara: Cosmos Arena
  Het stadion van Samara draagt de naam Samara arena. Het stadion biedt plaats aan 44,807 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 6 wedstrijden.

  Lees verder

 9. Saransk: Mordovia ArenaSaransk: Mordovia Arena
  Het stadion van Saransk draagt de naam Mordovia arena. Het stadion biedt plaats aan 44,442 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 4 wedstrijden.

  Lees verder

 10. Sint-Petersburg: Saint Petersburg StadiumSint-Petersburg: Saint Petersburg Stadium
  Het stadion van Sint-Petersburg draagt de naam Sint-Petersburg stadion. Het stadion biedt plaats aan 68,134 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 7 wedstrijden.

  Lees verder

 11. Sotsji: Olympic Stadium FishtSotsji: Olympic Stadium Fisht
  Het stadion van Sotsji draagt de naam Fisjt stadion. Het stadion biedt plaats aan 47,700 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 6 wedstrijden.

  Lees verder

 12. Volgograd: Volgograd ArenaVolgograd: Volgograd Arena
  Het stadion van Volgograd draagt de naam Volgograd arena. Het stadion biedt plaats aan 45,568 toeschouwers en wordt tijdens het WK van 2018 gebruikt voor 4 wedstrijden.

  Lees verder