door wic

Er viel hier en daar toch wel een mond open, toen de invulling van de nieuwe technische staf van de Rode Duivels vrijdagmiddag bekendgemaakt werd. In het rijtje min of meer verwachte namen – met onder meer de Engelsman Graeme Jones als assistent van Roberto Martinez – één verrassing van formaat: Thierry Henry (39). De legendarische Franse spits wordt tweede assistent van Martinez.

“Het was niet moeilijk hem te overtuigen”, vertelde Martinez over de entree van Henry bij de Rode Duivels. “Hij was meteen enthousiast om bij het Belgische verhaal te horen. Henry brengt iets helemaal anders (dan de andere stafleden, nvdr). Hij kan de mentaliteit om iets speciaals na te jagen bijbrengen aan deze groep, denk maar aan wat hij deed tussen 1996 en 1998 (toen Frankrijk uiteindelijk wereldkampioen werd, nvdr).”

Henry was zelf niet aanwezig bij de bekendmaking, maar reageerde via Twitter op zijn aanstelling. “Ik ben vereerd om assistent te mogen zijn van de Rode Duivels. Ik wil de Belgische voetbalbond en Roberto Martinez bedanken. Ik ben heel opgewonden en kan niet wachten om te beginnen.”

Thierry Henry is één van de beste spitsen van de voorbije twintig jaar en een levende legende in het wereldvoetbal. Hij werd met de Franse nationale ploeg wereld- en Europees kampioen in 1998 en 2000 en scoorde daarbij 51 keer in 123 wedstrijden. Henry is ook een naam die onlosmakelijk verbonden is met de glorieperiode van Arsenal, waarvoor hij in 258 wedstrijden maar liefst 175 keer scoorde. Hij werd vier keer topschutter in Engeland. Ook maakte hij deel uit van “The Invincibles”, het legendarische Arsenal-team dat in het seizoen 2003-2004 geen enkele wedstrijd verloor in de Engelse Premier League. Later zou hij ook nog uitkomen voor Barcelona, waarmee hij de Champions League won.

Na 2010 verkaste Henry naar de New York Red Bulls, waar hij ging uitbollen en eind 2014 zijn schoenen aan de haak hing. Sindsdien was hij werkzaam als analist voor de Engelse televisiezender Sky Sports. De Rode Duivels worden de eerste trainerservaring voor Henry.

De volledige staf van bondscoach Martinez:

Graeme Jones (assistent-bondscoach)
Thierry Henry (2de assistent-bondscoach)
Richard Evans (Head of Team and Individual Fitness)

Inaki Bergara (keeperstrainer)
Erwin Lemmens (keeperstrainer)

Herman De Landtsheer (videoanalist)
Moussa El Habchi (videoanalist)
Piet Erauw (team manager)

Kris Van Crombrugge (ploegdokter)
Geert Declerq (ploegdokter)
Geert Neirynck (fysio)
Bernard Vandevelde (fysio)
Bart Driesen (fysio)
Nicolas Paraskevopulos (nutritionist)
Roy Pieters (assistant performance)
Bart Dewulf (teamkok)
Frederic Decruyenaere (teamkok)
Dirk Nachtegale (masseur)
Johan Demecheleer (masseur)
Milan D’Hoe (masseur)

Pierre Cornez (media manager)
Maarten Dedobbeleer (communication manager)

Jurgen Van Der Mijnsbrugge (assistant team & logistics manager)
Guido Van Onsem (materiaalman)
Hugues Trappeniers (materiaalman)
Jean Francart (materiaalman)


Bron: Het Nieuwsblad

Reageer op dit artikel

avatar

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord met het privacybeleid van WK 2018 te raadplegen via de link hierboven). *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Inschrijven  
Abonneren op