WK 2018 Rusland openingswedstrijdDe openingswedstrijd van het WK 2018 wordt gespeeld op 14 juni om 17:00 uur in Moskou. Dit is de 1e wedstrijd van het Wereld Kampioenschap voetbal, waarbij gastland Rusland aftrapt. Deze eerste wedstrijd betreft een duel in poule A.
De tegenstander van Rusland in deze openingswedstrijd is Saoudi-Arabië. Voor een overzicht van alle wedstrijden, kan je het speelschema raadplegen.

Het WK voetbal wordt altijd groots gestart met een mooie openingsceremonie voorafgaand aan de openingswedstrijd. Het is de moeite waard om dit schouwspel van dans, muziek en vuurwerk te bekijken. De ceremonie zal plaatsvinden in het Olympisch Stadion Loesjniki.

De finale van het WK voetbal 2018 wordt gespeeld op 15 juli om 18:00 uur in Moskou.

Openingswedstrijden WK voetbal

Sinds het WK 2006 mag het organiserende land het toernooi openen. Aan de openingswedstrijd gaat altijd een kleurrijke en vrolijke ceremonie vooraf.

WK 1998: Brazilië – Schotland (2-1)

De openingswedstrijd van het Wereld Kampioenschap in Frankrijk vond plaats in het Stade de France, evenals de finale. César Samaio scoorde al na 5 minuten voor Brazilië. In de 38e minuut benutte Collins een penalty voor Ierland en in de 74e minuut scoorde wederom een Ier, Boyd, zij het in eigen doel.

WK 2002: Frankrijk – Senegal (0-1)

Het Wereld Kampioenschap trapte af met een verlies voor Frankrijk, dat zonder de geblesseerde Zinedine Zidane speelde. Frankrijk zou al in de poulefase worden uitgeschakeld. Bijzonder is dat de aftrap niet werd verzorgt door één van de gastlanden Japan of Zuid-Korea.

WK 2006: Duitsland – Costa Rica (4-2)

Gastland Duitsland trapte het Wereld Kampioenschap af tegen Costa Rica. De eerste goal werd al na 5 minuten gescoord door verdediger Philipp Lahm. Ook de laatste goal van het toernooi werd gescoord door een verdediger, namelijk Marco Materazzi van Italië.

WK 2010: Zuid-Afrika – Mexico (1-1)

De Zuid-Afrikaanse aanvaller Siphiwe Tshabalala was de eerste speler die scoorde tijdens dit Wereld Kampioenschap.

WK 2014: Brazilië – Kroatië (3-1)

De aftrap van dit Wereld Kampioenschap werd verricht door gastland Brazilië, maar het was Kroatië die op voorsprong kwam door een eigen goal van Marcelo. Neymar bracht zijn land echter weer op gelijke hoogte. Ook was het Neymar die Brazilië vanaf de strafschopstip op voorsprong schoot. In de extra tijd scoorde Oscar de 3-1.