Elke WK 2018 speelstad heeft haar eigen culturele afbeelding. Dit is een uniek en bekend beeldmerk van de stad, gemaakt in de officiële stijl van het WK 2018 in Rusland. Door deze afbeeldingen kunnen speelsteden hun culturele waarden, architectuur en natuurlijke schoonheid tonen.

Iconische elementen zijn genomen van de lokale architectuur en monumenten en uit de flora en fauna om een compositie van een speelstad samen te stellen. Het is dan ook niet verrassend dat Sint-Basil’s Kathedraal en het Kremlin’s Spasskaya Toren zijn gekozen voor de culturele afbeelding van Moskou. Kaliningrad kun je herkennen aan de Konigsberg Kathedraal en Samara is vertegenwoordigd door het Soyuz ruimtevoortuig die in de stad is gebouwd. Ook het The Motherland Calls-beeld in Volgograd zal voetbalsupporters verwelkomen. Kazan is gesymboliseerd door de mythologische draak Zilant. Sint-Petersburg heeft het Peter de Grote Monument afgebeeld en Jekaterinenburg de bergen van Ural. Nizhny Novgorod is uitgebeeld door middel van het Kremlin, Rostov aan de Don door de Memorial Stele, Sotsji door de Zwarte Zee en Saransk door middel van de Ushakov Kathedraal.

Deze culturele afbeeldingen van de Russische speelsteden van het WK 2018 zijn kenmerkend voor de innovatie van de Russen. Bij voorgaande Wereld Kampioenschappen hadden de speelsteden enkel een unieke poster met het logo van de stad. Met de culturele afbeeldingen van de speelsteden hoopt de FIFA dat de steden bekender worden bij de voetbalsupporters, door te laten zien wat de steden allemaal te bieden hebben. Bekijk de posters van de speelsteden van het WK 2018.

De officiële stijl van het WK 2018 in Rusland is in juli 2015 bekendgemaakt tijdens de loting in Sint-Petersburg. Sindsdien kun je elementen van de stijl terugvinden in alle afbeeldingen die met het WK 2018 te maken hebben. De officiële stijl komt ook terug in de aankleding van de speelsteden, de stadions en de merchandising van officiële producten.

Hieronder staat per speelstad de betreffende afbeelding met uitleg.

WK2018 afbeelding – Sint-Petersburg

De afbeelding van Sint-Petersburg bevat het Peter de Grote Monument, de Admiralty en de Rostral Columns.

Sint-Petersburg - culturele afbeelding

WK2018 afbeelding – Moskou

Sint-Basil’s Kathedraal en het Kremlin’s Spasskaya Toren zijn gekozen voor de culturele afbeelding van Moskou.

Moskou - culturele afbeelding

WK2018 afbeelding – Nizhny Novgorod

De culturele afbeelding van Nizhny Novgorod bevat de Kanavinsky Bridge. Dit is de eerste permanente brug die de twee delen van de stad verbindt.

Nizhny Novgorod - culturele afbeelding

WK2018 afbeelding – Kaliningrad

De Baltische Zee, Dansende Bos en Konigsberg Kathedraal zijn slechts een deel van het prachtige landschap van Kaliningrad.

Kaliningrad - culturele afbeelding

WK2018 afbeelding – Jekaterinenburg

De Bergen van Ural zijn afgebeeld op de culturele afbeelding van Jekaterinenburg.

Jekaterinenburg - culturele afbeelding

WK2018 afbeelding – Saransk

In Saransk’s culturele afbeelding is de iconische Ushakov Kathedraal te zien.

Saransk - culturele afbeelding

WK2018 afbeelding – Kazan

Kazan’s culturele afbeelding bevat het Zilant Monument, een gevleugelde slang die ook het symbool van de wijsheid is. Tevens staat deze draak voor het eeuwige leven en de kracht van de Kazan Tatars.

Kazan - culturele afbeelding

WK2018 afbeelding – Rostov aan de Don

Het Memorial Stele is afgebeeld op de culturele afbeelding van Rostov aan de Don.

Rostov aan de Don - culturele afbeelding

WK2018 afbeelding – Sotsji

Dolfijnen van de Zwarte Zee en de Caucasus Bergen zijn te zien op de culturele afbeelding van Sotsji.

Sotsji - culturele afbeelding

WK2018 afbeelding – Volgograd

Het monumentale Mamayev Kurgan zal voetbalsupporters welkom heten in Volgograd.

Volgograd - culturele afbeelding

WK2018 afbeelding – Samara

De Volga is trots gepresenteerd in de culturele afbeelding van Samara. De Volga is één van de grootste rivieren van de wereld.

Samara - culturele afbeelding